Wieszjak.pl
Panorama Firm
 Moda i urodaUroczystościDzieckoByć kobietąEzoterykaZdrowieDietyKuchniaNarzędziaForum
  • Phospholipides

    Fosfolipidy. Wygładzają skórę.
  • Polyethylene glycol PEG

    Glikol polietylenowy. W kosmetyce stosowany w preparatach myjących, tonikach, mleczkach i kremach. Ułatwia rozprowadzanie preparatu na skórze.
  • Propylparaben

    Propylparaben. Konserwant.
  • Salicylic acid

    Kwas salicylowy. Składnik ten jest najczęściej używany w przypadku cery tłustej i trądzikowej, ponieważ przyspiesza złuszczanie naskórka i odblokowuje pory.
  • Sandalwood oil

    Olejek drzewa sandałowego. Działa dezynfekująco i antyseptycznie.
  • Sunflower seed oil

    Olej słonecznikowy. Ma silne właściwości wygładzające skórę. Wiąże wodę.
  • Talk

    Naturalny minerał. Stanowi bazę w pudrach i kosmetykach kolorowych.
  • Tokoferol

    (Tocopherol, Tocopheryl Acetale). Witamina E otrzymywana z olejów roślinnych. Zapobiega uwalnianiu wolnych rodników. Naturalny antyoksydant.
  • Triclosan

    Składnik o działaniu przeciwbakteryjnym.
  • Utrica dioica

    Pokrzywa zwyczajna. Wyciąg zawiera minerały. Poprawia ukrwienie skóry, reguluje wydzielanie sebum.

Niezbędnik »

Newsletter Moda i Uroda - zamówSymbole na kosmetykach
Test na typ karnacjiOkreśl swój temperament
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forum
Ekspert wieszjak.pl

modnaseniorka.pl

Porady i sklep dla kobiet dojrzałych
Zostań naszym ekspertem
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona